Så tränar du med löpband i din lägenhet

Så tränar du med löpband i din lägenhet

Jag har haft ett löpband hemma ett tag och jag bor på våning två av två och huset är byggt i trä. Då människorna människorna i huset är pensionärer så tror jag inte att dom besväras så mycket eftersom jag bara springer på dagtid och inte så regelbundet. Men man måste ändå tänka på sina grannar att inte låta allt för mycket. Jag har sammanställt lite av mina tankar och efterforskning gällande just löpband i lägenheten.

Löpbandets ljudnivåer

Ta reda på hur mycket själva löpbandet låter när det är igång utan att det används. Man kan jämföra ett lagom högt ljud med musik som man brukar spela i samma ljudvolym och fundera på om det kommer att låta genom till grannen. Brukar du själv höra ljud från dina grannar så kan man räkna med att ljudet från ett löpband kommer att tränga genom på samma sätt som andra vanliga ljud.

Dämpa eventuella oljud och vibrationer

Ett löpband står placerad på golvet och ger likt andra maskiner ifrån sig vibrationer. Dessa vibrationer hjälper ljud att vandra genom väggar och golv. När apparater ger ifrån sig större vibrationer mot golv eller väggar så kan det ha en tendens att omvandla lägre ljud till ett dånande ljud om man lyssnar från ett annat rum. Det finns ljuddämpande mattor eller gummimattor som kan hjälpa till att minimera dessa vibrationer och på så sätt skickas mindre ljud vidare till andra rum eller lägenheter.

Prata med en snäll granne om dom hör ojlud

Om man har en granne i huset som man lärt känna lite extra bra så kan det vara bra läge att prata med denna om ljudnivåer och kanske eventuellt göra ett test för att lyssna hur det faktiskt låter. Om du redan har ett löpband i din lägenhet så be gärna din granne eller någon annan i hushållet att springa i några minuter och lyssna hemma hos din granne om du kan höra något själv.

Hur mycket el kommer löpbandet att dra

Att ha en strömsnål maskin kan vara en bra idé om man inte är ute efter den starkaste av alla maskiner. Det kommer att bli trevligare i längden genom att man sparar en del pengar med en lägre energiförbrukning.

Här finns några prisvärda löpband från Hammer sports

Summering om att träna med löpband hemma i lägenhet

Man kan träna med löpband hemma i lägenhet om man vidtar några viktiga åtgärder. Åtgärder så som att ljuddämpa med gummi eller stötdämpande matta, använda löpbandet inom rimliga tider på dygnet eller att prata med dina grannar för överseende om ljudnivåer.

Motionsmaskiner.se

Det kan vara en lång resa tills man hittar det man är ute efter. När man handlar på nätet så har man ett stort utbud att välja på, och allt väldigt nära till hands. Vi tycker att det ska vara enkelt och man ska inte betala för mycket.

© Motionsmaskiner.se 2024