Varför mår vi bra av att träna

Varför mår vi bra av att träna

Träning är inte bara bra för kroppen, utan även för själen! Oavsett om du är en atletisk person eller inte, så finns det många anledningar till varför vi mår så bra av att röra på oss. I denna bloggpost kommer vi utforska de fantastiska fördelarna med träning och hur den kan bidra till vårt allmänna välbefinnande.

Vad är fördelarna med träning?

Det finns många fördelar med att träna, både för kroppen och för hjärnan. Träning stärker kroppen och ökar din energi. Det gör också att du sover bättre och minskar stress. Träning är bra för hjärnan eftersom det ökar blodcirkulationen i hjärnan och ger mer syre till cellerna. Detta gör att du blir piggare, mer kreativ och har lättare att koncentrera dig.

Varför är det bra att träna regelbundet?

Det finns många fördelar med att träna regelbundet, både för kroppen och för hjärnan. Kroppen blir starkare och mer uthållig, och hjärnan mår bra av den ökade blodcirkulationen. Träning är också bra för humöret, och kan hjälpa till att motverka stress och depressiva tendenser.

Vad händer i kroppen när vi tränar?

När vi tränar så ökar vi cirkulationen av blod och lymfa i kroppen. Detta gör att flödet av näringsämnen och syre till cellerna ökar, och att avfallssubstanser transporteras bort från cellerna. Samtidigt aktiveras olika kemiska processer i kroppen, som får oss att må bra. Endorfinerna, som är kroppens egna "lyckopiller", börjar produceras när vi tränar. De har en positiv effekt på humöret och kan ge en skön känsla av välmående.

Vilka är de bästa träningsformerna för olika mål?

Många människor börjar träna för att de vill gå ner i vikt, men det finns olika typer av träning som passar bättre för olika mål. Om du vill bränna fett rekommenderas kardio- och styrketräning. Beroende på hur mycket vikt du vill gå ner i kan du behöva lägga till fler pass i veckan. För att bygga muskler är styrketräning det bästa alternativet, och även här gäller det att lägga till fler pass om man inte ser resultat. Man kan också prova HIIT-träning (högintensiv intervallträning) som är bra för både kondition och muskeltillväxt.

 

Motionsmaskiner.se

Det kan vara en lång resa tills man hittar det man är ute efter. När man handlar på nätet så har man ett stort utbud att välja på, och allt väldigt nära till hands. Vi tycker att det ska vara enkelt och man ska inte betala för mycket.

© Motionsmaskiner.se 2024